FESTIVAL ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ-ΤΗΝ ΦΥΣΗ-ΤΗΝ ΖΩΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι είναι ο βιγκανισμός;

Είναι ένας τρόπος ζωής που βασίζεται στη συμπόνια και στο σεβασμό για τα ζώα του πλανήτη. Αναγνωρίζει το δικαίωμα τους να είναι ελεύθερα και να μην υπόκεινται σε εκμετάλλευση, ταλαιπωρία ή θάνατο για οποιοδήποτε λόγο. Οι βίγκαν δεν καταναλώνουν τρόφιμα ζωικής προέλευσης και δεν χρησιμοποιούν είδη ένδυσης, υπόδυσης, καλλυντικά, καθαριστικά που προέρχονται από την εκμετάλλευση των ζώων ή που έχουν δοκιμαστεί σε πειράματα στα ζώα.

Για ποιους λόγους να γίνω βίγκαν;
ΗΘΙΚΗ: Τα ζώα του πλανήτη υπόκεινται σε τεράστια βασανιστήρια και θάνατο για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της βιομηχανίας κρέατος, γάλακτος και αυγών και άλλων απεχθών δραστηριοτήτων του ανθρώπου. 49 δισεκατομμύρια ζώα σφαγιάζονται κάθε χρόνο και άλλα τόσα μένουν εγκλωβισμένα σε απάνθρωπες συνθήκες και δεχόνται απάνθρωπη συμπεριφορά και βασανιστήρια για να δώσουν κρέας, γάλα, αυγά, το δέρμα τους και τη γούνα τους. Πολλά ζώα σκοτώνονται και βασανίζονται στο κυνήγι, σε πειράματα και στα τσίρκα. Η ζωή όλων των πλασμάτων αξίζει το ίδιο, κανένα δε χρειάζεται να πεθάνει και να βασανιστεί για να εξυπηρετηθούν τα ανθρώπινα συμφέροντα ή διατροφή. Είναι στο χέρι μας να φέρουμε την αλλαγή.

ΥΓΕΙΑ: Η βίγκαν διατροφή είναι η φυσική για τον άνθρωπο και παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για όλες τις ηλικίες και δραστηριότητες κατά παραδοχήν των μεγαλύτερων οργανισμών διατροφολογίας, καρδιολογίας και άλλων . Προστατεύει από καρδιοαγγειακά νοσήματα, εγκεφαλικά επεισόδια, καρκίνους όπως του παχέος εντέρου, μαστού, προστάτη, παγκρέατος, για τα οποία η διεθνής ιατρική βιβλιογραφία ενοχοποιεί τη διατροφή βασισμένη στο κρέας και τα ζωικά προιόντα.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Οι φάρμες είναι μια αφύσικη δομή στο πρόσωπο του πλανήτη. Διαταράσσουν την οικολογική ισορροποία, μολύνουν τους υδροφόρους ορίζοντες και τα φυτά με βλαβερούς μικροοργανισμούς και συμμετέχουν στην παραγωγή αερίων που επιδεινώνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.Η βίγκαν διατροφή συμφέρει, σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο. H κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών συμβάλλει στην κρίση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ενημερώσου και δώσε τέλος στη σκλαβιά με τις επιλογές σου!
Η γνώση είναι δύναμη! Μάθε περισσότερα για το πως οι επιλογές σου επηρεάζουν την τύχη των ζώων, των ανθρώπων και του πλανήτη και δράσε.

http://vegan-thessaloniki.blogspot.gr/

Leave a comment